Swim Challenge 2021

Evenement info:

Wanneer: 20 juni 2021

Locatie: Ganzenstraat 170, 2440 Geel

Afstand Starttijd Prijs voorinschrijving Prijs terplaatse
3.8km 14:00 €20.00 €N.V.T.

De race

De Hetric Swim Challenge is een unieke recreatieve zwemwedstrijd waar plezier en de persoonlijke uitdaging voorop staan. Dit jaar staat alleen de Iron Swim (3800m) op het programma.

De deelnemers kiezen zelf hoe ze de afstand zwemmend overbruggen. Vrije slag, schoolslag, vlinder of rugslag, alles mag.

Met neopreen zwempak of in zwembroek/badpak, aan u de keuze. Op de 1900m is er aan het keerpunt een bevoorrading te water (enkel drank) voorzien. Eindbevoorrading met flesje drank en voorverpakte koek of iets dergelijks.

Op het einde klim je uit het water via een speciaal gebouwde trap en wandel je richting de eindmeet. Daar wordt je afgeklokt en wacht je een warm en gezellig onthaal

Supporters kunnen de deelnemers het ganse traject vanop de oever al wandelend of met fiets volgen. De Coronamaatregelen moeten strikt nageleefd worden!

Voor wie?

Iedereen die zelfstandig, zonder hulpmiddelen 3800 meter kan zwemmen. Wetsuits en zwemvesten zijn toegestaan.

Tijdslimiet?

Tijdslimiet 3 uur. Indien je het controlepunt/bevoorrading halverwege niet binnen 1uur 30 bereikt, zal je niet verder mogen zwemmen.

Start?

De start is tegenover het wedstrijdsecretariaat. Er wordt gekeerd rond de boei na 1900m.

De deelnemers begeven zich 15 minuten op voorhand naar de start. Daar volgt een korte briefing. 5 minuten voor de start kan iedereen het water in.

Alle deelnemers krijgen een siliconen badmuts en chip. Het is verplicht deze zichtbaar te dragen. Bij koude temperaturen kan het nuttig zijn om zelf een extra siliconen badmuts te voorzien die u onder de badmuts van de organisatie kan dragen.

Deelnameprijs?

Enkel voorinschrijving aan 20€, daginschrijving niet mogelijk.

Podiums?

De 3 eerste mannen en vrouwen

Briefing

De Herentalse Triathlonclub dankt u voor het vertrouwen dat u in onze organisatie stelt. In deze laatste briefing vindt u het verloop van de wedstrijd. We vragen u met aandrang ze nog even aandachtig door te nemen. Dat het speciale tijden zijn weet ondertussen iedereen en samen zorgen we ervoor dat we een corona-proof evenement kunnen organiseren. Graag willen we u wijzen op de algemene richtlijnen omtrent COVID-19 preventie.

1. Houd minimaal rekening met 1,5m afstand en respecteer de hygiënemaatregelen.

2. Sport alleen als je fit bent. Vertoon je coronasymptomen, blijf dan thuis en consulteer je huisarts.

3. Kom zoveel mogelijk alleen naar de wedstrijd. Er is GEEN publiek toegelaten op de wedstrijdsite. Aan eventuele begeleiders of supporters wordt gevraagd zich te verspreiden langs het 1900m lange parcours en zich strikt aan de coronamaatregelen te houden.

4. Houd je aan de richtlijnen van de organisatie; volg de flow, kom niet te vroeg en vertrek onmiddellijk na de wedstrijd naar huis.

5. Deel geen materiaal met anderen.

6. Denk steeds aan je eigen veiligheid en die van anderen. Het correct dragen van een mond-neusmasker is verplicht voor alle atleten en begeleiders. Atleten dragen hun eigen mondmasker tot aan de zwemstart en ontvangen een mondmasker van de organisatie aan de aankomst. Begeleiders/toeschouwers hebben hun eigen mondmasker bij en dragen dit altijd. We hopen dat u een fijne sportieve dag beleeft en vragen dat iedereen het veilig houdt.

De Herentalse Triathlonclub wenst alle atleten veel succes en bedankt langs deze weg alle sponsors.

Wedstrijd protocol

Datum: zondag 20 juni 2021

Secretariaat : Koninklijk Marine Kadettenkorps – Geel Open vanaf 12u

Adres: Ganzenstraat, 240 Geel,  Telefoon0472 79 61 54

Deelnemer: maximum 100 deelnemers

Afstand : 3,8 km met keerpunt na 1900m

Deelname prijs : 20€ inclusief  mooie wedstrijd, siliconen badmuts en bevoorrading aan de aankomst

Tijdsregistratie: Ja

Podium en naturaprijs voor de eerste 3 dames en heren

Er zijn geen douches en kleedkamers voorzien volgens de geldende coronamaatregels

Er is wel gelegenheid om iets te eten en te drinken bij de Koninklijke Marine Kadetten

Startnummer af te halen tussen 12u30 en 13u30 Start om 14u stipt ter hoogte van SAS 9