Ontstaan

Ontstaan

De geestelijk vader van HETRIC

Erik Hmadoun

De Herentalse Triatlonclub (HETRIC) is geboren op 22 mei 2002 en draait reeds op volle toeren. We hebben een vrij ambitieuze toekomstvisie. Erik H’Madoun is de geestelijke vader en pilaar van de club. Hij heeft de club opgebouwd tot wat ze vandaag is. Als fervent beoefenaar van de triatlon sport heeft hij reeds zijn strepen verdiend. Tevens was hij vroeger zelf coach in diverse atletiek, judo ijshocky tri- en duatlonclubs.
Oorspronkelijk bestond de club slechts uit 3 leden. Nu is ons team uitgegroeid tot een familie van een 36-tal atleten. Bij ons is zowel de echte recreant die zich toespitst op het recreatieve triatlon circuit (Benelux), als de gevorderde atleet (zelfs Ironman deelnemers en winnaars van triatlons en duatlons).
De vereniging heeft een uitgebouwde structuur en organisatie Daarbij wordt het bestuur ondersteund door haar geëngageerde leden. Deze zetten zich in om evenementen te organiseren, deel te nemen aan wedstrijden, de triatlon sport te promoten en de nodige publiciteit te verzekeren.