Paul Embrechts tweede in de Gileppe Trophy

Vorig weekend stond op en rond het meer van La Gileppe een driedaagse triatlonwedstrijd gepland.  De “triptiek van de Gileppe”kon op een veertigtal moedigen rekenen.   De tijden van iedere wedstrijd werden opgeteld en er werd een algemeen klassement opgemaakt.  Belgisch duatlonkampioen Francois Humblet zou een categorie te sterk zijn voor Paul Embrechts  Deze kon op zijn beurt de Fransman  Nicolas Hemet afhouden.
Op vrijdagavond kwamen 600 deelnemers aan de start voor de pittige loopwedstrijd van 9 kilometer.  Francois Humblet, een Waalse atleet die traint met Loïc Helin, deelde de concurrentie een eerste klap uit.  Phillippe Colson (5de ) en Paul Embrechts (6de) moesten herstellen van de achterstand. Op zaterdagvoormiddag werd de duatlonvoorgeschoteld.  Antoinne Duvivier begon met een verschroeiend tempo aan de race.    De Fransman Nicolas Hemet toonde zijn geweldige tijdrijderscapaciteiten met de scherpste fietstijd.  Paul kon hem nog net afhouden.  Een zesde plaats was het hoogst haalbare voor onze HETRIC-atleet.

Op zondag was het tijd voor triatlon.  Wij mochten zwemmen in het meer van de Gilleppe.  Het water doet dienst als drinkwater dus af en toe een ferme slok water deed deugd.  Het fietsparcours van 45 kilometer was fantastisch afwisselend en zorgde voor een natuurlijke schifting.  De scheidsrechter konden dus ook genieten van de prachtige natuur.  Er waren zoveel moto’s op het parcours dat je dacht dat alle Waalse gendarmen een scheidsrechterscursus hadden gevolgd.  Het bleken verbaasde toerrijders te zijn.    Alweer kon Hemet zich onderscheiden op de fiets.  De snelste fietstijd was echter voor  Humblet.  Hij walstte de concurrentie plat.  Hij had nog tijd over om paddestoelen te pIukken tijdens het lopen.  In de achtergrond konden Boris Rolin en Paul Embrechts de schade beperken op de andere podiumkandidaten.  Zij zouden in het laatste loopnummer oprukken naar zilver en brons.   Bij de vrouwen won Michel Claire voor Maschke en Martens  Uiteindelijk bereikten 325 atleten de finish. 
Een echte aanrader voor alle atleten die wel houden van een geaccidenteerd parcours.

Meer info op http://www.lagileppetrophy.be/nl/triptiek/infos.

Uitslagen op http://www.chronorace.be/web2/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=5561982648337

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *